İstenilen Seviyede Olmayan Öğrencilerin Velileri ile Görüşüldü

İstenilen Seviyede Olmayan Öğrencilerin Velileri ile Görüşüldü

İstenilen seviyede olmayan öğrencilerin velileri okula davet edilerek sorunların çözümüne yönelik görüşüldü.

Öğretmen veli diyaloğunun imkanlar ölçüsünde sürdürülmesinin önemi vurgulandı.Devamsız olan öğrencilerin devamının sağlanması kararlaştırıldı.

Aynı zamanda çocuğun başarısını istenilen seviyeye getirmek için çocuğun anne babasının gözetiminde çalışmasını sağlamaması ve  bir çalışma saati belirlenmesi gerektiği, o saatte anne  babadan biri evde bulunarak gerektiğinde çocuğa yardımcı olabilmesi, çalışma saati içinde başka hiçbir şeyle ilgilenmesine izin verilmemesi, TV izlenmemesi, telefonla konuşulmaması, böylece çocuğa zorla ders çalıştırmayıp  ama dersin dışında birşeyle ilgilenmesinin de önüne geçilebileceği belirtildi. Yapılacak ödev olmasa bile çalışma saatinin kaldırılmaması, çalışma saati sırasında çocuk odasına girip kapısını kapatmaması, bu yönteminde  başarılı olabilmesi için velilerin uygulamadan vazgeçmemelerine bağlı olduğu bildirildi.  

Okuma anlamanın artırılması için kitap okuma etkinliği yapılmasının etkili olacağı belirtildi.Öğrenme eksikliği olan konuların tespit edilip ebadan konu tekrarı yapılması kararlaştırıldı.

 

25.03.2022 312

25-03-202225-03-202225-03-202225-03-2022